woensdag 20 mei 2015

Na de Eerste Nacht Zondag 10 mei

We worden wakker, serene stilte overvalt je wat geritsel van het superlichte slappmatje van Leon, we noemen zijn slaapmatje Lays, het is net of iemand chips aan het eten is, lachen. Schijnt nogal comfortabel te zijn die mat van Thermarest.







We kijken even rond en zien en horen niet veel. We gaan de spullen opruimen en maken de bagage weer klaar voor op de motor. De Vuilnis van de avond ervoor keurig bij ons houdende merkt Leon ineens een beestje op, schorpioen nr 1 we liepen op slippertjes rond, toch maar iets beter uitkijken. (op de terugreis blijkt dit de meest dodelijke schorpioen horen we van autochtone marokanen die hadden ze nog nooit in het echt gezien geen serum voor) 

De Schorpioen behoort tot de spin-achtigen vanaf de middelandse zee komen ze globaal voor in verschillende vormen.  Men begrijpt niet dat we dit opzoeken en dat we in hun territorium gaan slapen wijsheid achteraf maar geen last van gehad, ik wist dat ze er konden zijn en gewoon de crossboots aanhouden en erg opletten. Wat een avontuur geweldig. Na een aantal kiliometer gereden te hebben willen we wat eten auberge gezien en stoppen maar.









We vragen of de auberge open is de man nodigt ons meteen uit en warm brood met olijfolie olijven thee pepermuntthee verrukkelijk, de man verteld dat Nederland een koning heeft en Marokko ook. Duidelijk dat de Koning in Marokko niet participeert maar regeerd, dat is een verschil Willem Alexander. Deze Koning regeerd met harde hand wil geen extremisme en de beste man verteld ook dat er gewoon duidelijk verschillen zijn qua rijkdom maar wel duidelijk en geen foto koning die ons geld verteerd met zijn niks zeggende verschijning..Ouderwetse monarchie ipv een harlekijn.



We willen na een uurtje de man betalen, hiuj wil geen geld aannemen hij wuift het weg, maar we dringen aan en steekt het maar in zijn zak 5 euro oid. Voetbal komt ook vaak aan bod en ze zwaaien ons uit erg leuk om mee te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten